Chokoladekage :-)

4 10 2009

Denne opskrift er den bedste jeg indtil videre har brugt. Meget lækker og ikke så tung. Selvom jeg bagte dobbelportion blev kagen spist i løbet af få timer 🙂

Ingredienser
• 150 g mørk chokolade m kakaoindhold på min. 60%
• 1½ dl mælk
• 50 g mørkt puddersukker (Brun Farin)
• 1 tsk vaniljesukker
• 100 g smør
• 150 g sukker
• 3 æg
• 150 g mel
• 2 spsk. bagepulver

Glasur
• 150 g sigtet florsukker
• 3 spsk. smeltet smør
• 1 tsk vaniljesukker
• 2 spsk. stærk kaffe

Fremgangsmåde

Varm chokoladen og mælken og bland heri pudder- og vaniljesukker.
Imens det afsvales, røres smør og
sukker samt æg godt sammen. Bland mel og bagepulver her og til sidst chokolademassen. Massen hældes i en velsmurt springform,  bages på en rist på nederste rille ved 200°C i 45 min. Lad kagen køle helt af før glasuren påføres.Til glasuren røres florsukkeret med det smeltede smør, vaniljesukker og den stærke kolde kaffe. Hvis glasuren efter at have stået lidt i køleskabet er en anelse for tynd, blander De lidt mere sigtet florsukker i.

TIP: Nødder (især valnødder er godt) knuses i en plasticpose eller hakkes groft og drysses over glasuren.

Reklamer

Handlinger

Information

33 responses

7 12 2009
Jesper

Hej, hvor meget bagepulver er det. Skal gerne bruge svar hurtigt, Skoleopgave.

7 12 2009
ElifMim

Hej Jesper,

Det er 2 spiseske bagepulver der skal bruges. Derudover er det også godt at bruge 1 tsk. natron.

18 04 2010
Eva

Hejsa – hvor meget vanillesukker skal der bruges i dejen? Er det spsk eller tsk? (mål mangler)

18 04 2010
alifmim

Hejsa Eva

Der skal bruges 1 tsk vaniljesukker. Jeg tilføjer det også i opskriften…

Bon appetit!

18 04 2010
Eva

Tusind tak. Det er bare een af de bedste chokoladekager jeg har bagt. Hele familien nød den. Himmelsk glasur skulle jeg hilse og sige 🙂

18 04 2010
ElifMim

Det er jeg glad for at høre 🙂

Velbekomme

24 05 2010
Alexander

Hey….

Det var en rigtig lækker oplevelse, min kone og jeg nød den utroligt meget:)

Tak for en uforglemmelig aften….

24 05 2010
alifmim

Hey Alexander

Velbekomme. Det glæder mig at høre, at I syntes godt om kagen og nød den 🙂

Fortsat god aften og selv tak.

28 05 2010
Nsb

Jeg skal lave opskriften til vores fredagshygge i dag.. Den ser enorm lækker ud, er sikker på at drengene skal elske den ; )

Tusind TAK..

28 05 2010
sadia

hejsa jeg skal lave kage til 35 menesker men om hvor meget der skal i kagen ved jeg ikk jeg vil have svar så hurtit så muligt for skal bruge den mandag 31/5 hilsen sadia

28 05 2010
sadia

håber snart for svar for jeg skal bruge den senest på søndag

29 05 2010
alifmim

Nsb: Jeg håber at den blev god, insallah cocuklar begenmistir 😉

Sadia: Du skal nok bage dobbeltportion og bage det i en stor bradepande, dvs. den der passer til ovnen. Du ganger de ovenstående mængder med 2, så skulle der gerne være nok.

16 09 2010
Muammer

Merhaba ElifMim bu cikolatali pasta tarifini cok begendim ve Restorantimda yapmaya karar verdim insAllah sonucu guzel olur simdiden tesekkur ederim saygilarimla
Muammer (Restaurantlimone.dk)…

16 09 2010
alifmim

Merhaba Muammer

Kolay gelsin, evet insallah güzel olur.

Saygilarimla,
ElifMim

21 09 2010
Mia

Nogen som kan fortælle mig hvorfor der skal rasp i bunden????:-)..

22 09 2010
alifmim

Hej Mia

Det er for at få en fast “bund”, men det er ikke nødvendigt med rasp, hvis man ikke ønsker det.

26 09 2010
Benjamin

Det er fandme ikke smart det her, så gør man som der står i opskriften også brænder den på efter en halv time!

26 09 2010
alifmim

Det var ærgerligt Benjamin, mon ikke du har glemt noget? Har ellers fået god respons og har selv afprøvet den, hvor jeg fik godt resultat.

30 09 2010
Maria

Super lækker opskrift, skal bage den til på lørdag, noget familie tam tam 🙂 håber de bliver helt vilde med den..
Tror liiiiige jeg bager en til i aften, mit mundvand er helt ustyrligt:)

5 10 2010
sara & cecilie

Super nice kagedej, nu må vi se hvordan den bliver. Meeen, det tegner ret så godt.
love and peace sara og cecilie

26 10 2010
Katrine

Hejsa – har lige bagt kagen og er igang med glasuren – men mangler der ikke kakao der i for at den kan få den brune farve??!!

30 10 2010
alifmim

Hej Katrine

Mørk chokolade og brun farin skulle gerne være nok til at få den brune farve, men ja, hvis man vil have endnu mere brun farve, så kan du naturligvis tilsætte kakao 🙂 Håber ellers at kagen smagte godt.

Velbekomme

9 12 2010
Fru Møller

Hejsa
Jeg vil også lige høre hvor glasuren får sin farve, for der står ikke noget om chokolade eller kakao i grasuren 🙂

Ser super lækker ud og glæder mig til at prøve den

9 12 2010
Fru Møller

glasuren selvfølgelig 🙂

27 01 2011
Ahmet

skal lave kagen til 90 prs. skal jeg så bruge 90 dobelte af opskrifen? :D,

17 02 2011
NAJA

DET SMAGTE DÅRLIGT

4 03 2011
Stefanie Ferendeles

Hej, har lige lavet kagen som en tester. VILLE have lavet den på søndag til min fødselsdag, men ville prøve den først inden jeg serverede den for nogen!
Godt jeg gjorde det!
Samme problem som Benjamin skriver; Jeg følger opskriften 100 % og lortet brænder på og glasuren smager ikke skide godt..

Må indrømme jeg ikke er særlig imporneret iver denne opskrift!

10 03 2011
katrine v h

Hvor stor skal springformen være? 🙂 p.s. Den lyder VILDT lækker

26 07 2011
L

har læst alle comments før jeg kastede mig igang med kagen, til opskriften har jeg tilføjet 1 tsk natron (udover de 2 tsk bagepulver der allerede er anført i opskriften) og til glasuren har jeg efter smag og instikt tilført kakaopulver for at give den den brune farve. Herudover har jeg skruet lidt ned på ovnen sådan så den er ca 180 grader. resultat: perfekt chokokage!!:D

tusind tak for opskriften!!:D

21 08 2011
MI-chi

Succes! Dejlig kage til hele min klasse i morgen 😉
Og den er P-E-R-F-E-K-T.
mange tak for en god opskrift. 83

5 09 2011
kumuluzzn

Den her kage skal så meget prøves!
Har godt nok lige bagt en marcelkage idag, men får allerede mundvand af at se det billede!
Vil bage den her senere i ugen 😀

29 09 2011
Pernille

Kagen lyder super lækker! 🙂 Men jeg kunne godt tænke mig at høre en erfaren “bagers” vurdering af, hvis jeg skal bage kagen i en varmluftovn, hvordan jeg så skal gøre? Altså hvor mange grader og hvor lang tid 🙂

8 10 2011
Stefan

Kæft den ser lækker ud!!! Den skal så meget prøves med det samme! (eller, handle ind idag, lave den i morgen!) 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s




%d bloggers like this: