Ramadanen er over os

13 09 2009

Ramadanen er muslimernes fastemåned. Fasten er den tredje af de fem søjler, Islam hviler på. Vi taler med Eda Sariyar, som er en muslimsk pige og beboer i Viby, om Ramadanen:

Ramadanen er over os

Publiceret 03.09.09 kl. 15:22 af Zahira Faizzad

Hvad er specielt ved denne måned?

”Det er først og fremmest den åndelig spænding, som jeg i allerhøjeste grad oplever. Det er måneden for faste og recitation af Den Hellige Koran, som første gang blev åbenbaret i denne måned,” siger hun og fortsætter: ”Fællesskab og tilgivelse er nøgleordene for Ramadanmåneden. Vi besøger oftere familie og bekendte, og man gør lidt ekstra ud af maden om aftenen,” siger hun med et smil.

Handler ikke kun om at sulte sig selv

Hvad er formålet med Ramadanen og hvad får du ud af måneden?

”Jeg ser denne måned som en ny chance for det enkelte menneske, at forbedre sig. Jeg oplever, at der hersker en disciplin og tålmodighed blandt muslimer i Ramadanmåneden. Det handler ikke kun om at sulte sig selv. Formålet er at danne sig en større forståelse for de fattige mennesker, der ikke har mulighed for at få mad på bordet,” siger den unge dansk-tyrkiske pige. ”Samtidig handler det også i høj grad om selvdisciplin, om at kontrollere sine handlinger og afholde sig fra hverdagens fristelser såsom rygning. Der hersker en atmosfære af godhed og renhed i denne måned, hvor forståelse og barmhjertighed spiller en central rolle.”

Ingen forhindring i hverdagen

Hvordan er det at holde ramadan i et moderne samfund, hvor man skal holde dagligdagen kørende?

”Jamen det kan jo være lidt svært sommetider, fordi folk der ikke faster rundt omkring ofte spiser og drikker lige for næsen af en,” siger Sariyar smilende og himler med øjnene.

”Men al det gode ved denne måned opvejer det mindre gode og desuden er mine ikke-muslimske veninder også meget imponeret over, at vi muslimer kan undvære mad og drikkevarer i ca. 16 timer, ” siger hun og griner. ”Men derudover er Ramadanen ikke en forhindring for mine daglige aktiviteter, tværtimod. Jeg bliver motiveret af tanken om at skulle hjem om aftenen og hygge mig sammen med familien over et godt måltid mad.”

http://www.vibysyd.dk/aktuelt/nyheder/arkiv/dato/2009/september/03/ramadanen-er-over-os/

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: