Rå köfte, tyrkisk specialitet (Cig köfte)

10 10 2008

Ingredienser:

300 g oksefars uden fedt (tatar)
200 g fin bulgur
½ løg meget finthakket
2 håndfulde persille
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
salt
peber
2 spsk tomatkoncentrat
2 forårsløg
½-1 dl olie
1 icebergsalat
2 citroner
2-3 tomater
1 agurk

Fremgangsmåde:

Ælt kød og bulgur i en stor skål, du skal ælte i ret lang tid med hænderne for det er varmen fra dine hænder der ”tilbereder” kødet og mørner bulguren. Tilsæt løg, hakket persille, krydderier, tomat og hakket forårsløg. Ælt det godt ind i farsen. Tilsæt olie og ælt det i. Form kødet til små aflange kødboller og læg dem på et stort fad. Stil det i køleskabet, bræk salaten i store bidder, skær citroner og tomater i både og agurk i stave.

Læg en kødbolle på en salatstrimmel, klem en citronbåd over og rul sammen, spis skiftevis med tomat og agurk. Det lyder måske mærkeligt, men dette er en himmerigsmundfuld! Dejligt på en sommerdag, drik gerne ”Ayran”  til.

Reklamer

Handlinger

Information

5 responses

6 11 2009
Leslie

Denne opskrift findes i Tyrkiet så vel som Libanon og Syrien. På arabisk hedder det Kibbeh Niyeh, og er råt hakkekød med bulgur likesom disse rå köfte. Man får det i Syrien med masser af olivenolie til og Arabisk fladbrød (khubz arabi).

Jeg synes selv det er ret så ulækkert, skumle minder om min morfars tartarmadder…

8 11 2009
ElifMim

Hej Leslie

Umiddelbart syntes jeg også at det lignede Libanesisk Kibbeh Niyeh – før jeg smagte begge dele – men smagen er virkelig anderledes.

Denne opskrift er præget af krydderier og bulgur, hvor oksekød bruges i en mindre mængde, hvilket gør, at man ikke kan smage kødet. Det er selvfølgelig smag og behag, men “cig köfte” er i hvert fald den ideelle “ret”, hvis man vil hygge sig med venner, familie og bekendte… Det er selve tilberedningsprocessen, der gør det hyggeligt, fordi personen der ælter/former disse “cig köfte” er i fokus og mens vedkommende gør det, synger man samtidigt. Det tager omkring 1 time, før den er klar 🙂

8 11 2009
alifmim

Hej Leslie

Umiddelbart syntes jeg også at det lignede Libanesisk Kibbeh Niyeh – før jeg smagte begge dele – men smagen er virkelig anderledes.

Denne opskrift er præget af krydderier og bulgur, hvor oksekød bruges i en mindre mængde, hvilket gør, at man ikke kan smage kødet. Det er selvfølgelig smag og behag, men “cig köfte” er i hvert fald den ideelle “ret”, hvis man vil hygge sig med venner, familie og bekendte… Det er selve tilberedningsprocessen, der gør det hyggeligt, fordi personen der ælter/former disse “cig köfte” er i fokus og mens vedkommende gør det, synger man samtidigt. Det tager omkring 1 time, før den er klar 🙂

30 10 2010
asf

Det kan ikke sammenlignes med tatar og lignende ting, kødet til cigkofte skal være det bedste fra dyret og de skal ikke være en eneste lille fedt, og kødet skal altid have været frosset ned i ca. 2 dage, så dør evt. nogle bakterier osv. og kødet skal desuden være meget fint hakket, og der mangler faktisk noget i opskriften, kødet skal først æltes med salt og 4-5 fed hvidløg i ca 15 minutter og derefter hvile i ca 10 minutter, og først derefter skal bulguren kommes ,MEN HUSK Det skal være meget fint bulgur, hvis man bruger det normale fra butikerne af så bliver det virkelig noget meget meget klamt, det er godt at nævne for folk der laver det første gang… cigköfte er en af verdens bedste mad, men den skal laves med respekt og personen skal vide hvordan man laver det.

12 10 2014
vapor diamond

Asking questions are really fastidious thing if you are not understanding anything fully, except this article offers fastidious understanding yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s




%d bloggers like this: