Nem og lækker Eid-Baklava

28 09 2008
 

Ingredienser:

4 glas mel (dog kun hvis dejen skal være hjemmelavet ellers anvendes der købte filodej, så 1 dl. mel er tilstrækkelig)    
1 glas lunken mælk (kun hvis filodej skal være hjemmelavet)3 tsk bagepulver (kun hvis filodej skal være hjemmelavet)    
2 æg (kun hvis filodej skal være hjemmelavet)    
1/5 spsk. salt (kun hvis filodej skal være hjemmelavet)    
1 dl olivenolie (kun hvis filodej skal være hjemmelavet)    
1 1/3 tsk. maizenamel (kun hvis filodej skal være hjemmelavet)    
     
Fyld:    
1 kop smeltet margarine    
1 ½ kop hakkede valnødder    
     
Sirup:    
2 kopper sukker    
2 kopper vand    
2 tsk. citron saftFremgangsmåde

Forbered filodejen hvis den er dybfrossen (skal være tøet op) Læg filodej stykkerne oven på hinanden på bordet. Skær dejen ud i den størrelse der passer til den form eller bakke de skal laves i.

Smør bakke eller form med olie. Læg et lag filodej på derefter, læg ½ spsk. smeltet margarine ovenpå og glat det ud. Kom kun halvdelen af dejen i formen og margarine. Strø derefter med hakkede valnødder. Læg et lag dej mere på og kom mere margarine på, så et lag valnødder til og fortsæt til der ikke er mere dej og fyld.

Skær stykket ud i stykker, placer dem på en lille bradepande eller plade, sæt dem i ovnen på mellemvarme ca. 170 grader C i ca. 1 time eller til stykkerne er gyldne.

Kom sukker, vand og citronsaft i en gryde, smelt blandingen og kog det i ca. 15 minutter til det er sirup. Tag det af varmen, køl i ca. 10 minutter og kom et par smørklatter i.

Siruppen smøres på baklavaen eller hældes over.

Velbekomme! 🙂

Reklamer

Handlinger

Information

6 responses

29 09 2008
Batulo

Mashallah uuuuhm ser lækkert ud. Den skal jeg bare lære at lave hhh:-D
Jzk khair for at dele den med os og EID MUBARAK

Er det arabisk eller tyrkisk dessert?

29 09 2008
alifmim

Wa barakAllahu fiki kære søster og Eid mubarak til dig og din familie. 😀
Må Allah acceptere jeres faster og må Han (swt) endnu engang lade os opleve denne velsignede måned inshaAllah.

“Er det arabisk eller tyrkisk dessert?”

Lige netop denne opskrift er tyrkisk.

Wa asselamu aleykum.

11 03 2009
ghareebah

salam alaykum

jeg er lidt i tvivl mht. det øverste du skriver m dejen:

“4 glas mel (dog kun hvis dejen skal være hjemmelavet ellers anvendes der købte filodej, så 1 dl. mel er tilstrækkelig)
1 glas lunken mælk (ved køb af filodej, er 1 dl. vand nok)

3 tsk bagepulver (ikke nødvendigt, hvis filodejen ikke er hjemmelavet)”

hva ska man med mælken og mel og vand osv hvis man har KØBT dejen?.. er ik heelt med hehe..

vil du inshallah skære det ud i pap for fru fat-svag her 😀

ma salama

15 03 2009
alifmim

Wa alaykum selam kære ghareebah,

Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over dette. Men grunden til at jeg skrev at mel kunne være godt, selvom man købte filodejen er pga. at filodejene kan sommetider have tendens til at klistre sammen, så ved hjælp af lidt mel kan man undgå dette.

Man skal i øvrigt slet ikke bruge hverken mælk eller vand hvis man køber filodejene… Beklager fejlen. Den er rettet nu.

9 08 2010
Shahzadi

Asalaam o alaikom

Det lyder som en rigtig hyggelig opskrift, men hvad kan man erstatte valnødder med hvis man ikke så godt kan tåle nødder?

Med venlig hilsen,

Shahzadi.

10 08 2010
alifmim

Wa aleykum salam Shahzadi,

Valnødder kan erstattes med pistacienødder.

Venlig hilsen
AlifMim

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s




%d bloggers like this: