Tyrkiske squashpandekager (Mücver)

27 09 2008

Som følge af en fantastisk sensommer, gror vores squash i haven. Der var endda tidspunkter, hvor vi ikke rigtigt vidste hvad vi skulle bruge disse squash til. Efter at have kigget i kogebogen fandt jeg denne anbefalelsværdige opskrift! Jeg har prøvet den to gange og begge gange fik jeg gode resultater. Sidder du også med nogle squash og ikke kan beslutte dig for hvad de skal bruges til, så bør du overveje at prøve denne glimrende opskrift.

Ingredienser:

2 stk squash
2 tsk. salt
2 æg
5 spsk. mel (evt. lidt mere, hvis massen er meget blød)
2 spsk. friskhakket persille
2 tsk. friskhakkede mynteblade
1 spsk. dild
friskkværnet peber
1 tsk. rosenpaprika
rigeligt olie til stegning
Dressing:
2 dl. yoghurt
1 fed hvidløg, presset
salt

Fremgangsmåde:

Squashen rives fint, kommes i en skål sammen med 2 tsk salt. Lad stå i en halv time, hæld massen i en sigte og knug saften fra med hånden.

Krydderurter hakkes fint i foodprocessor. Squash, æg, mel, peber, paprika tilsættes og blandes i foodprocessoren.

Rigeligt olie varmes på en stor stegepande. Squashmassen sættes spiseskefuldvis i den hede olie, trykkes let flad og bages i godt 2 minutter på hver side. (De skal være lysebrune) De små kager lægges til afdrypning på køkkenrulle, inden de serveres på et fad.

I Tyrkiet serveres Mücver ofte med en sauce af salatyoghurt rørt med et presset hvidløgsfed og salt efter smag og stilles på bordet i en skål. Enhver hælder en lille skefuld af saucen over sin Mücver på tallerkenen.

Advertisements

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s




%d bloggers like this: