Speciel Ramadan-dessert (Güllac)

17 09 2008

Güllac er en dessert der især serveres i Ramadan måned. Det er en speciel dessert som historisk set kan spores helt tilbage til Osmannernes tid. Desserten tilbydes ofte, hvis man er på besøg til iftar hos en tyrkisk familie i denne hellige måned. Det skal understeges, at den opvartende vært hos familien som man er på besøg hos, forventer at man spiser hele desserten færdigt, hvilket gerne skulle lade sig gøre, da det ikke er en særlig tung dessert – og iøvrigt smager det himmelsk.

Güllac

Ingredienser:

  • 6-8 stk meget tynde yufka (filodej)

  • 3 liter mælk

  • 750 g sukker

  • 250 g blended valnødder

  • 250 g kokosmel

  • 500 g flormelis

  • 100 g blended pistacier

Fremgangsmåde:

  • Mælk hældes i en gryde til kogning. Efter det er kogt tilsættes sukker, hvor man rører rundt med en ske.
  • Filodejene tages en efter en og puttes i en bradepande. Hver gang der lægges en filodej hældes der mælk, således at dejen bliver helt dækket med den varme mælk med sukker.
  • Ved 3.-4. filodej tilsættes der kokosmel, flormelis, valnødder og pistacier på filodejene og herefter tilsættes mælk.
  • Endnu engang placeres 3-4 stk filodej ovenpå disse nødder, hvor efter det pyntes med yderligere nødder ovenpå filodejene.

Velbekomme 🙂

PS. Filodej (yufka) for güllac er lidt specielle, da de er ekstra tynde. Disse yufka kan købes i alle (tyrkiske) forretninger, specielt i ramadan-måneden.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s




%d bloggers like this: