Fyldte peberfrugter (Dolma)

14 09 2008

Ingredienser:
3 store løg
¾ glas olivenolie
1½ glas ris

1 lille dåse tomat-pure

3 små tomater
2-3 tsk salt
¼ liter varmt vand
12 mellemstore grønne peberfrugter
et lille bundt persille og evt. frisk mynte
sort peber
2 spsk. Citronsaft

Fremgangsmåde:
-Skræl løgene, skyl dem og hak dem fint, hvorefter de med olivenolie skal simre lidt i en gryde med låg på. (Lav varme)
-Skyl risene med en si.
-Hæld risene i gryden og rør lidt rundt
-Skyl tomaterne, og riv 2 af dem med et rivejern i gryden(tomatpure kan anvendes i stedet). Tilsæt salt samt et glas vand.
Lad det koge, indtil vandet er fordampet. (ca. 10-15 min)

Imens kan du vaske peberfrugterne og persillen. Persillen skal hakkes fint og skal sammen med mynte og krydderier i gryden med risene. Peberfrugterne renses.
– Lad risene hvile i ca. 10 min. Skær den resterende tomat i skiver så de hver er ca. ½ cm tykke.
-Fyld de rensede peberfrugter med rismassen, og læg skiverne af tomat ovenpå.
-Peberfrugterne puttes i gryden ved siden af hinanden, sammen med ¼ liter vand og dæk dem med en tallerken der kan tåle varme. Lad dem koge i ca. 50 min og tilsæt citronsaft.

Velbekomme

Reklamer

Handlinger

Information

5 responses

29 09 2008
Batulo

Mashallah jeg er hel vild med dolma. Og opskriften lyder da heller ikke så svært som jeg troede.

Tak for opskriften 😀

7 10 2008
alifmim

Det var så lidt. =)

Nej, den er nemlig slet ikke så svær at lave. Hvis jeg kan, så kan alle nok godt finde ud af at lave det 😛

24 07 2011
L

Tusind tak for den gode opskrift (Som faktisk virker!) !!
ps. jeg prøvede også at bruge fyldet i bagekartofler – også et hit!:)

9 05 2014
Johnd82

Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated! ecfdaakfekdf

15 09 2014
Codici Xbox Live Gratis

For the reason that the admin of this site is working, no hesitation very rapidly
it will be well-known, due to its quality contents.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s




%d bloggers like this: